Επανεξέταση περικοπών Αστυνομικών εν αποστρατεία

Επανεξέταση περικοπών Αστυνομικών εν αποστρατεία

Αρ. Πρωτ. 6047/11.11.2010

Προς Υπουργούς:

- Οικονομικών

- Προστασίας του Πολίτη

Αντιμέτωποι με τις συνέπειες της οικονομικής πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση, βρίσκονται εκατοντάδες πολίτες, μισθωτοί και συνταξιούχοι που κατά τη διάρκεια της εργασίας τους ήταν συνεπείς απέναντι στις εισφορές που έπρεπε να καταβάλλουν στα ασφαλιστικά τους ταμεία προκειμένου να εξασφαλίσουν την ποιότητα ζωής τους μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση των εν αποστρατεία αστυνομικών που έχουν συνταξιοδοτηθεί, οι οποίοι βιώνουν σημαντικές περικοπές των συντάξεών και των επιδομάτων τους.

Σύμφωνα με τον Ν.3847/2010 και με βάση τις περικοπές που προβλέπονται και έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται, οι αστυνομικοί εν αποστρατεία έχουν δει τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας τους να συρρικνώνεται ετησίως στο ποσό των 800 ευρώ.

Στις περιπτώσεις δε των αστυνομικών εν αποστρατεία που συνταξιοδοτήθηκαν πριν την συμπλήρωση του 60ου έτους της ηλικίας τους, σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις που ισχύουν στην υπηρεσία τους, η περικοπή των δώρων και των επιδομάτων αδείας είναι ολική.

Σύμφωνα  με επίσημο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Εν Αποστρατεία του Νομού Θεσσαλονίκης, τα μέλη της Ένωσης προβλέπεται να κινηθούν νομικά κατά των διατάξεων του Ν.3847/2010 χαρακτηρίζοντας τις διατάξεις αυτές αντισυνταγματικές και αξιώνοντας την ανάλογη αποζημίωση είτε από τα ελληνικά είτε από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Προβλέπεται να επανεξετάσουν τα αρμόδια Υπουργεία τις διατάξεις του νόμου 3847/2010 που αφορούν στις περικοπές των δώρων των εορτών και των επιδομάτων των αστυνομικών εν αποστρατεία;

Απαντήσεις Υπουργείων